MARIFOON
EXAMENS

Basiscertificaat Marifonie, Marcom-B certificaat, Marcom-B praktijk en GMDSS module

Varen op zee, hoe veilig is het?

Steeds meer mensen gaan de zee op. De plezierjachten worden steeds groter en steeds meer mensen gaan de zee op. Weg van sloten plassen en het wijde water op. Niet alleen richting Wadden of Noordzee maar ook de Middellandse zee is erg in trek. De moderne boten kunnen het goed aan, ze zijn een stuk zeewaardiger dan de houten Vrijheid van Kapitein Rob, een bekende strip uit de jaren zestig van de vorige eeuw. De vraag is of de bemanning voldoende voorbereid is op het varen op zee.

Geen wettelijke eisen

Het wordt op zee steeds drukker, meer grote zeeschepen en meer pleziervaart. Voor de beroepsvaart gelden in verband met de veiligheid strenge bekwaamheids- en uitrustingseisen maar aan kleine boten (pleziervaart) worden geen bekwaamheids- en uitrustingseisen gesteld. Je kunt zonder marifoon, reddingsvesten, brandblussers, kompas, GPS of wat dan ook naar Engeland varen en je hebt ook geen vaarbewijs of iets dergelijks nodig. Af en toe wordt er, als je een haven binnenvaart, gecontroleerd of er BTW betaald is.

Cursus informatie

Cursus informatie is te vinden op www.watersportcursussen.nl

Ander nieuws

Nog langer geen examens

14 dec 2020

De theorie- en praktijkexamens, gaan in ieder geval tot en met dinsdag 2 maart niet door.

Lees meer

Het raakt ons allemaal….

31 mrt 2020

We willen verspreiding van het Corona virus natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen. Wellicht heb je nu meer tijd om te studeren. De examens worden weer afgenomen zodra we groen licht krijgen van het ministerie.

Lees meer